За втори път кабинетът Денков оцеля. Това решиха днес депутатите при втория

...
За втори път кабинетът Денков оцеля. Това решиха днес депутатите при втория
Коментари Харесай

Кабинетът „Денков” оцеля след втория вот на недоверие, ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

За повторно кабинетът „ Денков ” оцеля. Това взеха решение през днешния ден депутатите при втория избор на съмнение към държавното управление. При пускане на гласуването депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха залата.

Резултат от гласуването е 
66 " за ", 61 " срещу " и 0 въздържали се.

Припомняме, че вотът на съмнение,  на тематика " Отбрана и сигурност ” , бе импортиран от народните представители от парламентарните групи на " Българска социалистическа партия за България ”, " Възраждане ” и " ИТН ”.  Според вносителите решенията  на държавното управление в бранш „ Сигурност ” не се вземат по отношение на действителните потребности на страната, а съгласно непознати политически и стопански ползи.

Дебатите по втория избор на съмнение продължиха над четири часа . Опозицията упрекна кабинета, че със закупуването на БТР-и и даренията за Украйна работят против националната сигурност и обслужват непознати ползи.

" Решенията в областта на сигурността и защитата не са мотивирани  от  действителна загриженост  за хората и страната, а от лични политически задължения пред непознати страни ”, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. " Купени са конграчулейшънси, само че не е допринесено за бойната дарба на армията ”, сподели от своя страна Николай Дренчев от „ Възраждане ”.

" Дезинформационната акция , която парламентарно показани партии водят, води до увеличение на некомплекта и намаляване на отбранителните качества на страната ”, сподели от своя страна министърът на отбрната Тодор Тагарев.

Според Кирил Петков от ПГ на ПП-ДБ " защитата, въз основата на остарели съветски машини, може да провокира носталгия у някои, само че действително днешната им реализация и действителна боеспособност е в пъти по-лоша от технологиите, които българското държавно управление придобива ”.

ГЕРБ и Движение за права и свободи резервираха безмълвие в зала, само че показаха своята поддръжка за държавното управление от коридорите на Народното събрание.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР